Archívum

Bevezető

2011.05.14. 18:52 Urv (törölt)

 

 Üdvözlök mindenkit a blogomban!

A blogot elsősorban azért írom, hogy magamnak, emlékeztetőül írjam a távoli jövőre, hogy amikor lesz gyermekem, és nevelni fogom lássam jelenlegi gondolataim. Az ok, amiért mégis Interneten publikálom, az, hogy segítsek azoknak a szülőknek, akik már most nevelnek valakit, valamint azoknak akik nem értik, miért változott meg a viszonyuk a gyermekükkel.

Régóta, akarva-akaratlanul figyelem ismerőseim, akik különböző nevelést kaptak, így különbözően alakult az életük. Érdekes megfigyelni milyen hatásokra mennyire maradt szoros a kapcsolat a középiskola, de leginkább az egyetem éveiben, amikor már a gyermekek maguk dönthetnek az életükről, és arról mennyi időt tölthetnek a szüleikkel. Mivel elég fiatal vagyok ahhoz, hogy emlékszem mi zajlott le bennem, és a társaimban, de úgy gondolom, már reálisan tudom szemlélni az akkori gondolatokat, cselekedeteket.

Úgy gondolom, ha valaki egy olyan nevelést és szeretetet kap, mint én akkor minden adott hozzá, hogy jó élete legyen, és jó emberré váljék. Sok vélemény személyes tapasztalat, rengeteg dolog lesz, amit a szüleim módszeréből veszek át, persze néhány dologban eltérek tőle, és egyéb jellegű tapasztalataim is beleszövöm. 

Lesznek hosszabb és és rövidebb bejegyzések is, váltakozó időközönként. Írásaim egymástól függetlenek, és nem a kisbaba kortól az egyetemig kísérik majd végig a nevelési folyamatot, hanem időben ugrálva, mindig más témáról írok.

 

süti beállítások módosítása